Kultura

Kako danes izgledajo igralci priljubljene serije Varuška

M.J.
8. 11. 2015, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Popularno humoristično serijo so prenehali snemati pred 16-timi leti, številne televizijske postaje, pa še kljub temu vsakodnevno predvajajo dogodivščine Fran Fine in družine Sheffiled.

Zajem zaslonske slike
Serija je navdušila številne gledalce širom sveta.

Prva epizoda popularne serije Varuška, ki se ponovno predvaja na televizijskih ekranih, je nastala pred 22 leti. Igralci, ki so utelešali like, pa so s svojim življenjem nadaljevali, kot tudi s filmsko kariero.

Zajem zaslonske slike
Fran Drescher – Fran Fine

Glavni lik Fran Fine je zaigrala Fran Drescher (58), ki je lik malce čudne varuške upodobila tudi v dveh drugih serijah. In sicer v Življenje s Fran in Srečno ločena. Krajši čas je tudi vodila pogovorni šov, trenutno pa v Las Vegasu nastopa v muzikalu Rodgers & Hammerstein’s Cinderella.

Zajem zaslonske slike
Charles Shaughnessy – Maxwell Sheffield

Charles Shaughnessy (60) ali Maxwell Sheffield je ostal blizu Fran in je z njo sodeloval tudi pri seriji Srečno ločena, kjer je ponovno zaigral kot njen partner, bivši mož. Tudi on je nadaljeval s kariero na televiziji, poleg tega pa posoja glas za like iz risank. Za svojo interpretacijo zlate ribice v risanki Stanley, je dobil tudi nagrado Emmy. Charles je hrabro vstopil v novo obdobje in redno piše blog.

Zajem zaslonske slike
Daniel Davis – Niles.

Priljubljeni lik britanskega butlerja Nigela, je pravzaprav odigral Američan, Daniel Davies (69). Ob prenehanju nastopanja v seriji se je posvetil gledališki karieri. Nastopal je v številih predstavah tako na Broadwayu, kot tudi drugje, pojavil pa se je tudi v številnih ostalih serijah in filmih.

Zajem zaslonske slike
Lauren Lane – C.C. Babcock

Lauren Lane (54), ki je igrala C.C. Babcock, je leta 2001 zapustila Hollywood in igralsko kariero zamenjala za kariero profesorice. Kot pravi, je želela vzpostaviti ravnotežje v življenju, saj so prijatelji in družina veliko pomembnejši od zaslužka. Sedaj dela kot asistentka profesorja na Katedri za gledališče in ples na Univerzi v Teksasu.

Zajem zaslonske slike
Nicholle Tom – Maggie Sheffield

Najstarejšo Sheffieldovo hči Maggie je utelesila Nicholle Tom (37), katere kariera se sicer ni nadaljevala kot predvideno, se je pa pojavila v nekaj serijah. Kot Charles, tudi ona posoja svoj glas risanim junakom, nastopa pa tudi v televizijskih dramah.

Zajem zaslonske slike
Madeline Zima – Grace Sheffield

Najmlajša članica igralske ekipe Varuška je imela samo 13 let, ko je bila posneta zadnja epizoda Varuške. V njej je zaigrala kot Grace. Madeline Zima je danes stara 30 let, pohvali pa se lahko tudi z vlogo v seriji Kaliforniciranje. Zaigrala je tudi v seriji Vampirkin dnevnik, drugo leto pa prihaja še neimenovani akcijski film Livija Zhenga, v katerem igra glavno vlogo.

Zajem zaslonske slike

Enako poseben lik, kot je bil lik varuške, je bila tudi njena filmska mama Sylvia Fine, katero je utelesila Renée Taylor (82). Taylorjeva je nastopila tudi v seriji Kako sem spoznal vajino mamo in sicer kot lik Tedove sosede. Poleg tega je odigrala tudi številne gostujoče vloge v ostalih serijah.