Slovenija

Pretep in srčni zastoj v Dobovi

sta/mv
8. 11. 2015, 08.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Dobovo je ponoči prispel nov vlak z okoli 1000 migranti, za katere zdaj poteka postopek evidentiranja. Novih izrednih vlakov za zdaj ni napovedanih. Več kot 1000 migrantov, ki so v Slovenijo prispeli v soboto okoli 19. ure, so zvečer z vlakom že pospremili proti Šentilju. Policisti so pri tem obravnavali tudi pretep med dvema moškima.

STA
Redna linija proti Dobovi.

Po dokaj mirnem sobotnem dnevu so v Dobovi zvečer znova imeli polne roke dela. 1014 migrantom, ki so prišli z večernim izrednim vlakom, so ponudili zdravniško in humanitarno pomoč. Nato so jih nastanili v sprejemnem centru v Dobovi - Livarna in opravili evidentiranje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Okoli 21. ure je 35-letnik iz Afganistana zaradi zastoja srca potreboval nujno medicinsko pomoč. Po hitri oskrbi na kraju dogodka so ga z reševalnim vozilom odpeljali v brežiško bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Zdravstveno stanje moškega, ki je potoval skupaj z ženo, je po dostopnih podatkih stabilno.

Nekaj pred 23. uro so policisti z vlakom pospremili 1046 migrantov proti Šentilju. Tik pred odhodom sta se na vlaku stepla dva moška. Policisti so posredovali, pri čemer so uporabili tudi plinski razpršilec, poškodovan ni bil nihče.

V Dobovo je danes nekaj pred 3. uro prispel nov napovedan izredni vlak s 1002 beguncema. Zanje zdaj poteka postopek evidentiranja, v dopoldanskem času pa jih bodo odpeljali v druge namestitvene centre po Sloveniji in v smeri Avstrije.

Ni napovedanih novih vlakov

Kot je za STA danes povedal Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto, trenutno nimajo napovedanih novih izrednih vlakov. Vendar bo umiritev stanja glede prihodov beguncev verjetno bolj kratkotrajna, saj tuji mediji poročajo, da je po koncu stavke voznikov grških trajektov na poti nov val migrantov.