Črna kronika

Pijana varuška poškodovala otroka

uk
12. 2. 2015, 18.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zdaj že nekdanja medicinska sestra naj bi otroka najprej zgrabila za gležnje, nato pa naj bi ji padel iz rok. Pri tem je otrok utrpel hude poškodbe.

Rachel McIntyre iz Edgemoor Parka se je znašla na zatožni klopi zaradi hude poškodbe otroka. Rachel je pazila na otroka, medtem ko sta bila starša v službi. Očitno naj bi z otrokom, ki je mlajši od pet let, odšla v lokalno trgovino, da bi si kupila vodko. Očividci so dejali, da je otroka zgrabila za gležnje in ga napol vrgla prek rame. Pri tem ji je zdrsnil iz rok in padel z glavo na pločnik. Zdravniki so pozneje ugotovili, da ima počeno lobanjo na levi strani.

Rachel je sama poklicala rešilca, očividci pa so rekli, da je bila močno vinjena, ko se je to zgodilo. Na srečo so se poškodbe popolnoma zacelile in otrok ne bo čutil posledic. Rachel je sprva trdila, da je otrok padel iz vozička, a so jo številni očividci postavili na laž. Priznala je, da je bila v času poškodbe pod vplivom alkohola. Medicinska sestra ima resne težave z alkoholom, zato je tudi izgubila službo.

Njen zagovornik je dejal, da je začela piti, ko so pred približno letom dni njenemu sinu odkrili epilepsijo, malo pozneje se je v prometni nesreči hudo poškodoval njen oče, poleg tega je predčasno rodila otroka. Rachel bo morala opraviti 150 ur družbenokoristnega dela, vpisala pa se je tudi v skupino za pomoč alkoholikom.