Kultura

Slovenska komedija, ki jo je treba videti!

Nejc Simšič
29. 10. 2015, 17.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Film Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe je na premieri v Ljubljani na kar dveh razprodanih projekcijah dodobra nasmejal občinstvo v dvorani Kina Šiška. Z glavnimi junaki filma so nazdravili in slavili tudi številni znani obrazi, ki niso želeli zamuditi slavnostne premiere.

Sašo Radej
Zmagoslavni prihod Jana Cvitkoviča na oder Kina Šiška, kjer je bil film na dveh premierah sprejet več kot odlično.

Komična drama govori o treh prijateljih iz otroštva, Fedru (Žiga Födransperg), Miletu (Marko Miladinović) in Zekirju (David Furlan), ki se zavedajo, da niso več mladi, ne znajo pa popolnoma odrasti. Lotili so se že marsičesa, a nikoli jim ni nič uspelo, ker se ničesar ne lotijo zares. Ko enemu izmed njih umre teta in po njej podeduje majhen poslovni prostor, se odločijo, da bodo poskusili s picerijo. Skozi film spremljamo vzpone in padce glavnih protagonistov v osebnem življenju pa tudi pri uresničevanju poslovne ideje.

NAREDITI KOMEDIJO JE UMETNOST

Cvitkovič je za svoj četrti celovečerni film potreboval okoli tri leta. »Ko sem delal zvok, so mi na pamet prišli trije ljudje, trije prijatelji in potem sem iskal te tri prijatelje in jih našel v Šiški,« je povedal režiser in scenarist filma Jan Cvitkovič, ki je skupaj z ekipo igralcev zadovoljen z odzivom prvih dveh premier v Kinu Šiška, saj je to občinstvo dokaz, da so naredili vrhunsko komedijo.

Sašo Radej
Med občinstvom prve premiere sta bila tudi Ksenija Benedetti in Boris Cavazza.

Film je med drugim navdušil tudi Borisa Cavazzo: »Film se mi je zdel zelo duhovit. Nekateri bodo sicer rekli, da to ni ne vem kakšna umetnost, a narediti komedijo je res zelo težko – in njemu je to uspelo. Mislim, da bo imel ta film kar velik odziv. Občinstvo bo po mojem mnenju zelo rado pogledalo ta film, tudi tisto, ki ni iz Šiške.«