Kultura

Majči na cesti!

Mojca Vakselj
5. 6. 2013, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po šestih letih in pol se je z malih zaslonov, kljub temu da je veljala za eno najbolj gledanih projektov nacionalne televizije, poslovila oddaja Na zdravje! In z njo tudi priljubljena Majči.

Mediaspeed

Gledalci so nad odločitvijo šokirani, na RTV pa prihajajo številna pisma ljudi, ki si želijo, da bi oddaja ostala. Kje se je potem zataknilo?»O ukinitvi oddaje se je špekuliralo kar nekaj časa. Gledanost in sponzorji niso bili problem, tako da ...verjetno imajo že pripravljeno cenejšo, bolj gledano in gledljivo oddajo. Če pa temu ni tako, pa bi bilo dobro, da bi se na nacionalni televiziji malce zamisli nad tem in nehali skrivati podatke o gledanosti pred gledalci in nenazadnje tudi pred zaposlenimi. Samo poglejte, kaj od slovenskih razvedrilnih oddaj lahko gledalec dobi na tej televiziji. Ni sobotnega popoldneva, nedeljskega popoldneva, ni Glasbenih spominov, ni EME, ni festivala Polka valček, ni v soboto zvečer nič, ne v nedeljo, ni nobene oddaje s slovensko pop glasbo, še kvizov ni več. « je ukinitev oddaje in ostali program komentiral avtor oddaje Jože Potrebuješ in priznal, da bo Na zdravje! pogrešal tudi sam. » Čeprav mi nikakor ne primanjkuje dela, mi je žal, da oddaje ni več. Pogrešal bom predvsem ekipo, s katero smo delali vsa ta leta,« je povedal Potrebuješ.

Mediaspeed

Po Jasninem odhodu manj pritožb

Od ekipe se je decembra nenadoma, ob izteku pogodbe poslovila voditeljica Jasna Kuljaj, ki je takrat vložila tudi tožbo proti RTV, ker je po vseh letih dela niso želeli redno zaposliti. Nekateri so mnenja, da je oddaja Na zdravje z njenim odhodom izgubila naboj in tudi gledanost. »Špekulacije so eno, podatki govorijo drugače. V resnici je gledanost na določenih segmentih oddaje celo zrasla, nikakor pa ne padla. Jasna je sicer imela kar nekaj privržencev - tudi sam sem bil med njimi, a tudi veliko tistih, ki niso oddaje gledali prav zaradi nje. Dejstvo je, da pa je bilo, ko ni vodila več oddaje, manj pritožb. Ampak vsake oči imajo svojega malarja. Tudi oddaja Na zdravje! bi lahko bila še boljša « je razložil avtor oddaje.

Gledalci protestirajo zaradi ukinitve oddaje

Zadnjo oddajo so posneli v Poletnem gledališču Studenec pri Krtini, na odru pa so se poleg voditelja Boštjana Romiha zvrstili še izjemno priljubljena Majči, Strašna Jožeta, gasilec Sašo in poštar Peška. Gledalci se z ukinitvijo oddaje niso sprijaznili, menda množično pišejo na RTV in protestirajo. Verjetnost, da bodo s tem kaj dosegli je sicer skoraj nična, jeseni namreč na prvi program ob petkih prihaja nova razvedrilna oddaja, kakšna bo, pa še ni znano.

Mediaspeed
Potrebuješ bo pogrešal ekipo, na sliki z režiserko Urško Žnidaršič in Majo Bobnar –Majči.