Slovenija

Spletke in zvijače, Slovenija brez pogače

A.M.
5. 6. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Svetovni lepotni izbor je s finalom doživel vrhunec. O finalistih je odločala izbrana komisija, ki je dan pred finalnim spektaklom ocenila vse tekmovalce. Predstavniki vseh dežel so morali prepričati z intervjujem, izhodom v elegantni obleki in kopalkah. Ob koncu je žirija določila in izbrala najlepših 12 finalistov ...

misterslovenia.com
Matjaž Kumelj je kljub aferi čestital zmagovalcu Rafaelu Chavezu iz Riviere Maye.

misterslovenia.com
Matjaž Kumelj s favoritom, predstavnikom Belgije.

»Vesel sem, da sem bil deležen nepozabne izkušnje. Ob koncu ostane nekoliko grenkega priokusa, vendar se s tem ne bom obremenjeval. Vem, da sem se izkazal in Slovenijo predstavil na najboljši način, kar lahko potrdijo tudi drugi,« nam je zaupal Matjaž Kumelj.

Slovenski predstavnik Matjaž Kumelj je prepričal in se uvrstil med finaliste. Na dan tekmovanja pa je predsednik strokovne komisije Juan Souffront Rodriguez prejel list papirja z drugim seznamom držav, ki so se uvrstile najvišje. Slovenije ni bilo med njimi. Strokovna komisija se je pritožila, vendar je organizacija vztrajala, da se zapisane države uvrstijo naprej.

misterslovenia.com
Erik Ferfolja in Matjaž Kumelj

»Po spisku ugotavljam, da so bile naknadno uvrščene države, za katere je lastnik licence prav organizacija Mister Universe na čelu s predsednikom Robertom Floresom. Zamenjava določenih držav se je odvijala med prireditvijo, ko smo bili vsi agenti v teatru med gledalci. Vse, kar smo v tistem trenutku videli, je bilo to, da je komisija vstala in se nemudoma odpravila v zaodrje. Če bi vedel, za kaj gre, ne bi ostal ravnodušen in bi tudi sam ukrepal,« je dodal Erik Ferfolja, slovenski nacionalni direktor.

Ob koncu je imel namreč najvišje ocene predstavnik Belgije, na drugem mestu pa je pristal mister Senegala. Uradni končni izidi pa so nekoliko drugačni. Mister Universe 2013 je postal mister Riviera Maya, Rafael Chavez. Z nazivi spremljevalcev pa so se okitili mister Belgije, Senegala, Peruja, Mehike in Brazilije.

misterslovenia.com
Lanski zmagovalec Erick Sabater iz Dominikanske republike, Erik Ferfolja in Matjaž Kumelj.