za trajnostno evropo

Huaweijev evropski dan inovacij 2021

nn
29. 10. 2021, 15.20
Posodobljeno: 29. 10. 2021, 15.24
Deli članek:

Dogodek z naslovom "Inovacije za trajnostno Evropo" je bil zasnovan z namenom, da zagotovi platformo za tehnološko industrijo ter lokalne partnerje, univerze, medijske platforme in vlade za interakcijo in izmenjavo idej.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Višja podpredsednica in članica upravnega odbora Huaweija Catherine Chen je na v svojem nagovoru v dunajskem Kursalon Hübnerju spregovorila o Huaweijevih strategijah in pobudah na področju zelene tehnologije, digitalnih inovacij in razvoj talentov.
»Medtem ko spodbujajo zeleni razvoj, lahko tehnologije ljudem pomagajo tudi pri boljšem razumevanju in ohranjanju narave. Huawei Austria sodeluje z Univerzo na Dunaju in avstrijskimi nacionalnimi parki pri projektu ohranjanja okolja, kjer uporabljamo digitalne tehnologije in umetno inteligenco za opazovanje ptic, ki živijo v ob jezerih, in razvijajo zaščitne ukrepe. Še naprej bomo sodelovali z inovatorji, združevali moč za olajšanje digitalne preobrazbe v različnih panogah, podpirali MSP in gradili inovacijski ekosistem,« je dejala.

Ob tem je še poudarila, kako tehnologije kot so 5G, oblak in umetna inteligenca, poganjajo digitalno preobrazbo in tradicionalnim industrijam omogočajo, da v digitalni dobi postanejo bolj konkurenčne. »V Avstriji smo s partnerji sodelovali pri izgradnji pametnih kmetij, ki uporabljajo omrežja 5G ter druge napredne tehnologije, kot so droni in umetna inteligenca. To je močno izboljšalo produktivnost in hkrati zmanjšalo vpliv kmetij na okolje. Na Poljskem smo Narodnemu muzeju v Varšavi pomagali prenesti svoje eksponate na splet in tako zagotovili, da ostanejo dostopni kljub covid omejitvam.«

Globalno digitalno gospodarstvo je odprt in povezan sistem. Odprtost in sodelovanje sta temelj prihodnjega razvoja. V zadnjih dveh desetletjih je Huawei veliko prispeval k evropski industriji IKT. Huawei se v prihodnosti zavezuje, da bo postal ustvarjalec lokalne vrednosti in pospeševalec digitalnega ekosistema v Evropi.