Zanimivosti

3 triki, kako pri nakupih največ prihranite!

Oglasno sporočilo
29. 10. 2021, 15.20
Posodobljeno: 8. 11. 2021, 14.53
Deli članek:

Vsak, ki skrbi za svoje lastno gospodinjstvo in se trudi maksimalno prihraniti, dobro premisli, kdaj, kje in v kakšnem obsegu bo zapravljal. Pri elektriki in gorivu lahko naredimo bistveno manj, kot recimo pri nakupovanju živil in izdelkov za vsakodnevno rabo. Srečo imamo, da je izbira trgovcev dovolj velika, da lahko poiščemo najugodnejšega ponudnika. Mi vam predstavljamo 3 trike, kako prihraniti.

1. KUPUJTE TRGOVSKE BLAGOVNE ZNAMKE

V Sparu med lastnimi blagovnimi znamkami nudijo tudi več kot 500 izdelkov S-BUDGET, veliko izmed njih pa se ponaša s senzorično oceno »odlična kakovost«, ki jo podeljuje Biotehniška fakulteta.

Največji trik pri tem, da prihranimo nekaj cekinov, je prav gotovo nakupovanje trgovskih blagovnih znamk. Po pravilu so ti izdelki cenejši od ostalih konkurenčnih produktov, ampak so pa enake kakovosti! Izdelke trgovskih blagovnih znamk namreč pogosto proizvajajo in polnijo priznani proizvajalci.

2. LOV NA KUPONE

SPAR plus kartico dobite 10 % popust na nakup nad 30 €, ki velja vsak konec tedna in velja tudi za akcijsko znižane izdelke, tedensko pa prejmete še 25 % popust na izdelek po izbiri. Na voljo pa so vam tudi ekskluzivni kuponi!

Trgovci ponujajo določene kupone, za katere točno vemo, kdaj pridejo in kakšne ugodnosti ponujajo. Moramo biti zgolj toliko prilagodljivi, da se v trgovino odpravimo na določen dan, če vemo, da imamo takrat, recimo, popust na celoten nakup. Ko nam v gospodinjstvu zmanjka nekaj večjega, na primer čistilna ali pralna sredstva, za katere moramo odšteti nekaj evrov več, pa nakup načrtujemo tako, da bomo lahko izkoristili večji popust na 1 izbrani izdelek. Samo malo je treba pobrskati po katalogih, pa lahko veliko prihranimo!

3. VAŠ NAJBOLJ ZVESTI PARTNER: KARTICA ZVESTOBE

S SPAR plus kartico prejmete odlične popuste na številne izdelke. Včasih tudi za več kot 50 %! Kartico si lahko uredite tudi v mobilni aplikaciji SPAR plus in jo imate tako vedno pri roki. Seveda pa vam lahko pri ureditvi kartice pomagajo tudi blagajničarke v vseh trgovinah SPAR in INTERSPAR.

Pri nakupovanju je vaš najbolj zvesti partner prav gotovo kartica zvestobe. Vsi trgovci sicer nimajo te prakse, nekaj večjih, priznanih trgovskih verig pa že leta prakticira nagrajevanje lojalnih kupcev, kar se vam lahko pošteno obrestuje. Veliko izdelkov v trgovini je znižanih ob uporabi kartice zvestobe, tako, da se jo splača vedno nositi s seboj – ob tem pa ste vedno deležni še drugih posebnih akcij in ugodnosti.

! BONUS !

Pa še bonus trik … V trgovinah SPAR in INTERSPAR imate možnost nakupovati tudi trajno znižane izdelke, pri katerih ste zanesljivo prepričani, da bo cena vedno enaka. Trajno znižanih izdelkov v stalni ponudbi najdete več kot 2000* izdelkov priznanih blagovnih znamk s »trajno znižano ceno«, ki velja najmanj do konca leta 2021. Le sledite izdelkom z napisom »trajno znižano« in kupujte ceneje.

*Velja za trgovine največjega formata.