Grozljivka na Ptujskem

Sabinino truplo našli pod kupom pokošene trave, umorila jo je Tomaževa ljubimka

R.T.
8. 4. 2024, 09.54
Posodobljeno: 8. 4. 2024, 13.55
Deli članek:

Znanih je nekaj več informacij o grozljivki, ki se je odvila na Ptujskem. Policisti so v povezavi s sumi kaznivega dejanja umora aretirali 37-letnega soproga 33-letnice, ki so jo v petek našli mrtvo na širšem območju Kidričevega, in njegovo ljubimko z območja Lenarta, ki je v resnici vihtela morilsko orožje.

Vesna Lovrec / Večer
Naključna sprehajalka je Sabinino truplo našla v velikem kupu pokošene, a že strohnele trave.

Iskalna akcija za 33-letno Sabino A. iz Markovcev pri Ptuju, ki je bila pogrešana od 23. marca, se je v petek končala po najbolj črnem scenariju. Njeno truplo je nedaleč od Kidričevega našla neka naključna sprehajalka. Kriminalisti so hitro ugotovili, da je umrla nasilne smrti, še isti dan pa se je v povezavi s primerom v pridržanju znašel 37-letni moški iz okolice Ptuja. Policija je naslednji dan aretirala še 33-letno žensko iz okolice Lenarta, na novinarski konferenci pa je razkrila le, da ena od pridržanih oseb izhaja iz družinskega kroga umorjene.

Več podrobnosti o primeru so izbrskali na časniku Večer, kjer navajajo, da je policija aretirala Sabininega soproga, 37-letnega Tomaža A., ki je sicer konec marca policiji prijavil njeno izginotje. Za mamo štirih otrok je takrat stekla obsežna iskalna akcija, v kateri so poleg policistov sodelovali tudi lokalni gasilci. Pomagali so si z dronom, obenem so s čolni prečesali Ptujsko jezero in strugo Drave, a je upanje prejšnji petek ugasnilo. Kot poroča Večer, je sprehajalka v bližini naselja Strnišče v občini Kidričevo truplo našla v velikem kupu pokošene trave, ki je že povsem strohnela.

Medtem so razvezali jezik nekateri domačini. Za Večer so razkrili, da so se v slabih dveh tednih, odkar je Sabina izginila, po vasi razširile številne govorice, med drugim tudi ta, da naj bi Sabina v dneh pred izginotjem z bančnega računa dvignila vse prihranke. Širila se je tudi informacija, da naj bi doma pustila poslovilno pismo, a krajani zdaj, ko je postalo jasno, da je bila umorjena, v vse te čenče okoli poslovilnega pisma ne verjamejo več. Sumili so namreč, da je šlo za izmišljene zgodbice, da bi storilec z njimi zavedel policijo in vse, ki so sodelovali v iskalni akciji. »Kakšna pošast od človeka je to, da je svojim otrokom vzel mamo in jim lagal, da je odšla neznano kam,« se je za časnik vprašala pretresena občanka Markovcev. Izkazalo se je, da so imeli občani še kako prav.

Morila je ljubimka

Pretresljivo ozadje tega brutalnega zločina je namreč na današnji novinarski konferenci opisal vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Stanko Vidovič. Potrdil je, da je prijavo o pogrešani osebi 23. marca podal soprog, ki je policistom obenem izročil poslovilno pismo, ki naj bi ga napisala njegova žena. Kot rečeno, so nato sledile intenzivne aktivnosti, da bi pogrešano našli, stvari pa so se prejšnji petek postavile na glavo. Vidovič je dejal, da so kriminalisti na kraju najdbe trupla glede na vse okoliščine zaznali sum, da je 33-letnica umrla nasilne smrti, posledično so na kraj poklicali tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurno državno tožilko. Sledili sta aretaciji obeh osumljencev v petek in soboto.

Po navedbah Vidoviča gre za sodelavca, ki sta »se zbližala in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor.« Tako je Tomaž 22. marca svojo soprogo pripeljal na predhodno dogovorjen kraj na območju Kidričevega, kjer ga je že čakala 33-letnica iz okolice Lenarta. Ko je Sabina izstopila iz avtomobila, je njena krvnica pristopila in jo z nožem večkrat zabodla, nato je njeno truplo zvlekla do mesta, kjer ga je zagrebla. Oba osumljenca sta se nato skupaj odpeljala s kraja, soprog pa je naslednji dan policiji prijavil, da je njegova žena pogrešana. Kriminalisti, ki so med koncem tedna pri obeh opravili hišne preiskave, so že ugotovili, da je poslovilno pismo v resnici napisala 33-letna morilka in ga je že pred dejanjem izročila Tomažu. Med hišnimi preiskavami so med drugim našli tudi nož, uporabljen pri tem grozljivem dejanju, ki je bilo po navedbah Vidoviča načrtovano in storjeno »na zahrbten način.«

Policisti so oba osumljenca včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je oba poslal v pripor. Grozi jima najmanj 15 let zapora. Policija nobenega od njiju pred tem še ni obravnavala, po razpoložljivih podatkih pa prav tako v tej družini še nikoli niso ukrepali.