Najdba trupla pri Kidričevem

Iskanje pogrešane Sabine se je sprevrglo v preiskavo umora v družinskem krogu

J.V.
6. 4. 2024, 14.10
Posodobljeno: 8. 4. 2024, 09.49
Deli članek:

Iskalna akcija za pogrešano 33-letno Ptujčanko se je končala po najbolj črnem scenariju. Sprehajalka je včeraj pri Kidričevem našla žensko truplo in izkazalo se je, da gre za pogrešano. V povezavi z umorom so policisti včeraj odvzeli prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, danes pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta. Preiskava je v polnem teku.

Pu Maribor
Pogrešano Sabino A. iz Ptuja so danes našli mrtvo.

Včeraj okrog 18.20 so bili policisti obveščeni, da je sprehajalka v bližini Kidričevega naletela na žensko truplo. Na kraj je bila nemudoma napotena patruja. "V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da gre za 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je umrla nasilne smrti. O tem sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, ki sta prišla na kraj. V okviru preiskave kaznivega dejanja umora je bila še isti večer odvzeta prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, danes pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta," so sporočili iz PU Maribor.

Ena pridržana oseba izhaja iz družinskega kroga umorjene

"V tem trenutku nadaljujemo z intenzivnimi aktivnostmi za razjasnitev okoliščin navedenega kaznivega dejanja in z drugimi preiskovalnimi aktivnostmi, zato bomo dodatne informacije posredovali v prihodnjih dneh," so še dodali.  Nekatere okoliščine primera je na novinarski konferenci že predstavila tiskovna predstavnica PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga. In sicer, da ena pridržana oseba izhaja iz družinskega kroga umorjene. Gre sicer za Sabino A., ki so jo svojci prijavili kot pogrešano 24. marca. Ali je bila umorjena na kraju najdbe trupla, policisti še preiskujejo. Za umor je sicer zagrožena kazen najmanj 15 in največ 30 let zapora.