Medžimurje

Nevarne igre pijanega 19-letnika s pajdašem; po trčenju v električni drog avto v celoti pogorel

J.V.
18. 3. 2024, 11.45
Posodobljeno: 18. 3. 2024, 11.48
Deli članek:

V soboto nekaj minut po polnoči se je na cesti med Žiškovcem in Vratišincem na Hrvaškem zgodila huda prometna nesreča. Dve osebi sta bili poškodovani, vozilo je pogorelo v celoti.

PU međimurska
Vozilo je v celoti pogorelo.

Kot so sporočili iz medžimurske policijske uprave, je 19-letni voznik za volan sedel pijan, alkotest mu je nameril 1,15 promila alkohola, pri tem pa hitrosti ni prilagodil razmeram na cesti. V ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar ga je zaneslo s ceste v jarek, kjer je s prednjim delom vozilo trčil v leseni drog električnega omrežja. Zaradi silovitosti udarca je avto odbilo nazaj na cestišče, kjer se je prevrnil na streho in v celoti pogorel.

Zaradi nesreče cesta skoraj tri ure zaprta

Zdravnik ekipe nujne medicinske pomoči je na kraju pregledal 19-letnega povzročitelja in ugotovil, da se je v nesreči lažje poškodoval. Njegov 24-letni sopotnik pa je končal v bolnišnici v Čakovcu, kjer so ga zadržali na opazovanju, resnost njegovih poškodb pa še ugotavljajo. Po prejemu zdravstvene dokumentacije sledi pravna kvalifikacija dogodka, so še sporočili iz policije. Zaradi nesreče je bila cesta med Žiškovcem in Vratišincem zaprta za ves promet skoraj tri ure.