Zlatan Turčin

Umrl je priznani mariborski pediater primarij

J.V.
18. 3. 2024, 09.25
Posodobljeno: 18. 3. 2024, 10.31
Deli članek:

Sin Marko Turčin je sporočil žalostno novico, da je v nedeljo, 17. marca, umrl njegov oče ​prim. Zlatan Turčin, dr. med., pediater, nevrolog in pedopsihiater, poroča Večer.

Igor Napast/Večer
Zlatan Turčin (21. 1. 1946 - 17. 3. 2024) se je ukvaral s pediatrično nevropsihiatrijo.

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Zagrebu je Zlatan Turčin opravil specializacijo iz pediatrije na Medicinski fakulteti v Ljubljani in podiplomski študij iz pedopsihiatrije. Na Medicinski fakulteti v Zagrebu pa je opravil podiplomski študij iz družinske dinamike. Zaposlen je bil v UKC Maribor. Največ se je ukvarjal z otroki in mladostniki z duševnimi, čustvenimi in vedenjskimi motnjami, veliko pozornosti pa posvečal tudi družinski terapiji.

"Favšija je največja nagrada za delo"

"Bil je član Foto kluba Maribor in pobudnik za vzpostavitev stalnega razstavišča na pediatriji, ki ga je tudi dolga leta vodil. Bil je tesno povezan z naravo in bil ustanovni član ter dolgoletni predsednik Ribiške sekcije UKCM. Vrsto let sva sodelovala tudi v organizacijskih odborih številnih mariborskih pediatričnih srečanj. " je na Facebooku zapisala stanovska kolegica Anita Kirbiš, v prostem času tudi sama navdušena fotografinja. V zapisu je spomnila še na eno od njegovih modrosti: "Faušija je največja nagrada za delo."