Dva v bolnišnico

Foto: Po trku želel pomagati, a ga je zbil tretji voznik

R.T.
18. 3. 2024, 08.42
Posodobljeno: 18. 3. 2024, 08.48
Deli članek:

V mestecu Obdach na avstrijskem Štajerskem se je zgodaj zjutraj v nedeljo pripetila huda prometna nesreča.

Feuerwehr Bad St. Leonhard
Posredovalo je kar 69 gasilcev in reševalcev.

Kdo je povzročitelj prometne nesreče na regionalni cesti v bližini Obdacha, policija še ni ugotovila. Dejstvo je, da sta trčila voznika osebnih avtomobilov, 35-letni avstrijski državljan in 37-letni Romun, čigar avto je po trku pristal na strehi. Hujše poškodovani Romun je ostal ukleščen v vozilu, Avstrijec pa se je uspel sam stopiti iz avta.

Takoj se je napotil do drugega avta, da bi pomagal vozniku. Toda v tistem trenutku je po cesti pripeljal 62-letni voznik iz Volšperka na avstrijskem Koroškem, poroča Krone Zeitung. Prepozno je opazil, da sta na cestišču raztreščena avtomobila. Sunkovito je zavil, zapeljal na bankino in zbil 35-letnika, ki ga je odneslo v zrak. Nesrečni moški je obležal na cesti in tokrat je bil 62-letnik tisti, ki je skočil iz avta in nudil prvo pomoč.

Še prej je poklical reševalce, ki so jim sledili gasilci. Najprej so morali rezati pločevino in rešiti nezavestnega Romuna, ki so ga nato s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Gradcu. 37-letnega Avstrijca, ki ga je zbil avto, pa so odpeljali v bolnišnico v Judenburgu.