Liptovsky Mikulaš

Video: Medved na Slovaškem napadel 5 ljudi; 72-letni moški skoraj izgubil oko

J.V.
18. 3. 2024, 08.20
Posodobljeno: 18. 3. 2024, 08.27
Deli članek:

Družbena omrežja so preplavili videoposnetki, ki prikazujejo kosmatinca med "divjanjem" po ulicah mesteca Liptovsky Mikulaš na Slovaškem.

X/This Is Slovakia
Po prvih ugotovitvah je kosmatinec verjetno prečkal reko Vah in se nato izgubil med stanovanjskimi objekti.

V mestu Liptovsky Mikulaš na Slovaškem je rjavi medved v nedeljo napadel pet ljudi, ki so po besedah župana Jana Blchaca utrpeli ugrize in praske, dva pa sta končala v bolnišnici; 49-letna ženska je utrpela poškodbo rame, 72-letnemu moškemu, ki je skoraj izgubil oko, pa so oskrbeli rano na glavi. Družbena omrežja so preplavili videoposnetki, ki prikazujejo medveda med "divjanjem" po ulicah. Po prvih ugotovitvah je kosmatinec verjetno prečkal reko Vah in se nato izgubil med stanovanjskimi objekti. Policija ga je naposled uspela pregnati iz mesta v gozd.

Mesto Liptovsky Mikulas z 31 tisoč prebivalci se nahaja v kotlini pod Tatrami, približno 200 kilometrov severovzhodno od prestolnice Bratislave. Dva dni pred tem, v petek, je 31-letna državljanka Belorusije izgubila življenje po napadu rjavega medveda v bližini vasice Demanovska Dolina v Nizkih Tatrah. Med begom je padla po strmini in utrpela usodne poškodbe glave. Njen soprog je po srečanju z zverjo zbežal v drugo smer in ostal nepoškodovan. Na Slovaškem sicer živi okoli 1200 rjavih medvedov, ki se običajno izognejo ljudem, če jih pravočasno opazijo.