Videl je rdeče

V Celju razjarjen moški z železno palico nad območno enoto ZZZS

S.R.
16. 3. 2024, 15.56
Posodobljeno: 16. 3. 2024, 15.58
Deli članek:

Na območni enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) v Celju se je včeraj dopoldne odvila drama, za katero je poskrbel nek 49-letni moški, ki so ga razkurile navedbe v prejeti odločbi.

Bralec Novega tednika
Drama na območni enoti ZZZS v Celju.

Moški je grozil in razgrajal pri varnostniku pri vhodu v stavbo območne enote ZZZS na celjski Gregorčičevi ulici, so za lokalni časnik Novi tednik potrdili na PU Celje. O moškemu, ki se ni strinjal z navedbami v prejeti odločbi, zaradi česar je videl rdeče in je s telesom poškodoval steklena vrata, je policiste malo pred 11. uro obvestila zaposlena na območni enoti.

49-letnega občana sta na kraju obvladala policista in mu zasegla železno palico, dogodek pa se je zaključil brez poškodb. Zoper 49-letnika sledi obdolžilni predlog glede na zakonodajo o javnem redu in miru ter glede na zakonodajo o zasebnem varovanju. Na policiji še dodajajo, da preiskava okoliščin dogodka še ni končana in da glede suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari opravljajo ogled in zbirajo obvestila, še poroča Novi tednik, kjer dodajajo, da so občanu »zaradi zdravstvenega stanja nudili pomoč v celjskem zdravstvenem domu.«