Zastoji

Kaos na štajerski avtocesti: Trčili avtobus, cisterna in avtomobila, trije poškodovani

S.R.
16. 3. 2024, 14.49
Posodobljeno: 16. 3. 2024, 16.15
Deli članek:

Na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče pri počivališču Lopata prihaja do zastojev. Pristojni pozivajo k previdnost.

Promet.si
Gneča pred delovno zaporo na Vranskem.

Na štajerski avtocesti je pred Celjem proti Mariboru zaprt vozni pas, pri čemer prihaja do zastojev. Kot so na omrežju X sporočili v društvu Reševalni pas, je pri počivališču Lopata prišlo do naleta več vozil, vključno z avtobusom, vlačilcem in osebnimi vozili, zato je tam nujna vzpostavitev reševalnega pasu.

Da so bili v nesreči udeleženi avtobus, dva avtomobila in cisterna, ki ni prevažala nevarnih snovi, so medtem potrdili na PU Celje. V nesreči so se poškodovale tri osebe, in sicer voznik tovornega vozila in dve osebi na avtobusu. Poškodbe naj ne bi bile hujše narave. Avtocesta bo na tem odseku zaradi odstranjevanja posledic delno zaprta dlje časa.

Po poročanju prometno-informacijskega centra je obvoz za osebna vozila možen po regionalni cesti med Žalcem in Celjem center.

Na štajerski avtocesti so težave tudi na izvozu Vransko iz smeri Maribora, kjer je pred delovno zaporo približno tri kilometre dolg zastoj. Vozniki lahko avtocesto zapustijo že na Šentrupertu. Vozni pas je zaprt tudi na vipavski hitri cesti med Vogrskim in Selom. Zastoj je tudi pred delovno zaporo na primorski avtocesti pred Logatcem proti Ljubljani.