Krka pri Novem Mestu

Po nesreči v avtu 17-letnika našli ukradene bakrene izdelke

J.V.
29. 2. 2024, 12.55
Posodobljeno: 29. 2. 2024, 13.00
Deli članek:

Mladenič ni znal prepričljivo pojasniti izvora izdelkov iz bakra, ki jih je prevažal v avtu. Policisti sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj in iščejo lastnike.

PU Novo mesto
Zapleneni izdelki.

Potem ko so v noči na sredo novomeški policisti obravnavali prometno nesrečo v naselju Krka, zdaj iščejo lastnike več izdelkov iz bakra, ki so jih odkrili v avtu povzročitelja in za katere domnevajo, da izvirajo iz kaznivih dejanj.

Spomnimo: 17-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal je s ceste in trčil v križ. Mladenič se v nesreči ni poškodoval. Brez vozniškega dovoljenja je v vozilu prevažal več izdelkov iz bakra, za katere ni znal pojasniti izvora. Policisti sumijo, da gre za ukradene predmete, zato so mu jih zasegli, zaplenili pa so mu tudi osebno vozilo znamke Renault Clio. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov pa na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti oškodovance, ki so jim bili zaseženi predmeti ukradeni, pozivajo, da se oglasi na Policijski postaji Novo Mesto na naslovu Ljubljanska cesta 30 ali pokliče na 07 332 72 00.

PU Novo mesto
Zaplenjeni izdelki.