Letni nagovor

Putin meni, da grožnje Zahoda povzročajo nevarnost jedrske vojne

G.G./STA
29. 2. 2024, 11.33
Posodobljeno: 29. 2. 2024, 11.37
Deli članek:

Ruski predsednik Vladimir Putin je v letnem nagovoru državljanom predstavil "pravo", to je njegovo resnico o stanju v državi in po svetu.

Profimedia
Putinov govor so predvajali tudi na velikih zaslonih v mestih. Državljanom je med drugim svetoval, naj prenehajo piti in začnejo smučati.

V govoru o stanju v državi je Putin dejal, da večina Rusov podpira operacije v Ukrajini, ki po njegovem mnenju izjemno dobro napredujejo. Zahod je posvaril, da ima Rusija orožje, ki lahko doseže tudi te države. "Bojne zmogljivosti oboroženih sil so se večkratno povečale. Samozavestno napredujejo na številnih področjih," je glede vojne v Ukrajini poudaril Putin. Po njegovih besedah so grožnje Zahoda tiste, ki povzročajo nevarnost jedrske vojne.

Ruski predsednik je spomnil je tudi na 10. obletnico priključitve Krima. "Samo enotni lahko naredimo vse, kar smo si zamislili," je dejal Putin in dodal, da je Rusija dokazala, da je pripravljena odgovoriti na vsak izziv. Poudaril je, da Rusija ne bo nikomur dovolila, da bi se vmešaval v njene notranje zadeve.

To je Putinov 19. govor o stanju države. Nazadnje je imel tovrstni govor februarja lani, ko je razglasil prekinitev pogodbe o jedrski razorožitvi Novi Start.