Straža pri Raki

Pijan, brez izpita in z otrokom v avtu povzročil nesrečo, ko bi moral biti v zaporu

J.V.
29. 2. 2024, 12.35
Posodobljeno: 29. 2. 2024, 13.18
Deli članek:

27-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v oporni zid ob cesti in se prevrnil. V litru izdihanega zraka so mu namerili 0,97 miligramov alkohola.

Marko Vaupotič / M24
Fotografija je simbolična.

Policisti so bili včeraj okoli 17.30 ure obveščeni o prometni nesreči v Straži pri Raki. Krški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v oporni zid ob cesti in se prevrnil. Povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkohola, se je v nesreči lažje poškodoval, prav tako lažje je bil poškodovan tudi 13-letni potnik.

Med čakanjem na rešilca je poskušal pobegniti

Medtem, ko so čakali na prihod reševalnega vozila, je 27-letnik pobegnil, a so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da je zoper njega sodišče izdalo odredbo za privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v zapor. Okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili iz novomeške policijske uprave.