Krvava drama

Londonski policisti ustrelili moškega, oboroženega s samostreli, mečem in sekiro

R.T.
30. 1. 2024, 21.47
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 21.53
Deli članek:

Na jugu Londona se je danes odvila drama, ki se je končala s smrtjo moškega. Ker je predstavljal grožnjo splošni javnosti, so ga ustrelili policisti.

Profimedia
Prizori po jutranji drami na jugu Londona.

Policija v Londonu je morala danes zjutraj posredovati pred enim od domov v londonskem okrožju Southwark. Tja so jih poklicali tamkajšnji stanovalci, saj je pred njihovim domom za pravi kaos poskrbel moški, oblečen v neprebojni jopič ter oborožen z dvema samostreloma. Vse skupaj se je odvilo malo pred 5. uro, moški v 30 letih starosti pa je poskušal na silo vstopiti v eno od stanovanj. Ubili so ga policisti.

Profimedia
Prizori po jutranji drami na jugu Londona.

V kakšnem razmerju so bili napadalec in tamkajšnji domačini zaenkrat še ni znano, a naj bi po navedbah policije napadalca poznala vsaj ena oseba iz stanovanja. Policisti so potrdili še, da je bil oborožen s samostreli, mečem, nožem in sekiro. Na prizorišče so sicer prvi prispeli neoboroženi policisti, ki so poskušali moškega pomiriti, a jim to ni uspelo. Moškemu naj bi nato uspelo vdreti v dom, takrat pa naj bi ga eden od oboroženih policistov ustrelil. Britanski policisti so namreč običajno neoboroženi, a lahko, če to terja situacija, na kraj pokličejo oborožene enote.

Po navedbah sosedov gre sicer za mirno sosesko. Kot poroča britanski Guardian, sosedje, ki so spregovorili o dogodku, niso vedeli, kdo natančno živi v zadevnem stanovanju, a naj bi šlo za dva moška in žensko v 20 letih starosti.

Tabloid Daily Mail medtem poroča, da naj bi pod streli policistov umrl 30-letni Bryce Hodgson, ki naj bi se pred mesecem dni na sodišču zagovarjal zaradi zalezovanja neke ženske.

Profimedia
Prizori po jutranji drami na jugu Londona.

Profimedia
Prizori po jutranji drami na jugu Londona.