Sojenje za umor

Oče trimesečnega Emila pustil z glavo pod vodo v otroški kadi, zdaj za sinovo smrt krivi ženo

D.K.
30. 1. 2024, 20.18
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 20.31
Deli članek:

38-letnik je naredil nekaj najhujšega, kar lahko naredi oče – ubil je sina. Emil je bil star komaj tri mesece, bil je drugi otrok Dannyja J. in njegove partnerke.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Pred berlinskim sodiščem poteka sojenje zaradi umora dojenčka. Po poročanju nemških medijev naj bi 38-letni oče, ki priznava, da otrokovega kričanja ni več prenašal, umoril svojega trimesečnega sina. Državna tožilka Katharina Ostendorf je v obtožnici navedla, da naj bi trimesečni sin Emil očetu "v življenju" tako težil, da se ga je želel "znebiti". 

Oče Danny J., ki je delal kot IT projekt manager, naj bi bil usodnega 11. avgusta 2023 v stanovanju sam s sinom Emilom, poročajo nemški mediji. Emilova mati, ki je vzgojiteljica, je bila na obisku pri sestri in se je nameravala vrniti proti večeru, njegova 5-letna sestra pa naj bi bila pri babici. Oče je delal od doma, med strankami njegovega podjetja pa naj bi bilo tudi Ministrstvo za zdravje.

Za sinovo smrt krivi ženo

Po poročanju nemških medijev je oče dejal, da se mu je stres kopičil zaradi vsakodnevnega življenja, majhnega stanovanja, nereda ...

"Ona je resnično močna ženska, vedno sem jo občudoval, kako ji vse uspe. Toda videl sem težave z drugim otrokom. Kot pri Tetrisu, vse se mi je kopičilo, dokler igra ni bila končana," je povedal oče malega Emila, ki za sinovo smrt krivi ženo. "Drugi otrok eksponentno povečuje kompleksnost vsega. Celo klečal sem pred njo in cvilil kot pes. Ampak je ostala ledeno hladna in ji je uspelo," je dodal.

Obtoženi naj bi sina oblekel in ga s polno plenico položil z glavo pod vodo v otroško kad, nato pa v drugi sobi čakal, dokler pljuskanje iz kopalnice ni izzvenelo. Nakar je truplo svojega pokojnega sina zapakiral v torbo za dojenčke, pod katero je najprej položil plastično vrečko, da se ne bi zmočila, je med drugim navedla tožilka. 

"Imel sem tisoč stvari v glavi, ko je Emil začel jokati. Dal sem mu mleko. Bil sem pod tako groznim stresom! Zgrabil sem ga, odšel v kopalnico in ga postavil v otroško kad. Pustil sem vodo in zapustil kopalnico. Nisem več slišal ničesar. Ko sem se vrnil v kopalnico, je plaval z glavo navzdol v kadi kot mrtvec v kriminalnem romanu. Vzel sem ga," je pojasnil.  Tedaj je teatralno pustil solzo: "O Bog, kaj sem storil, o Bog!"

Čaka ga dosmrtna ječa

Ob tem nemški mediji dodajajo, da je še vedno videti kot sramežljiv študent, lase ima lepo počesane, nosi očala, kavbojke in zlikano sivo srajco. Staršema, o katerih govori na sojenju, pravi mama in oče.

Očetu in morilcu otroka sicer grozi najvišja kazen, dosmrtna ječa. Sodba naj bi bila izrečena 7. marca.