Z mačeto

Ustrahoval družino, nato še z mačeto nad policista

M.G.
5. 1. 2024, 21.46
Posodobljeno: 5. 1. 2024, 21.58
Deli članek:

Družinski spor na Gradiščanskem se je končal tragično za vročekrvneža; v samobranu ga je ustrelil in ubil policaj.

Profimedia
(slika je simbolična)

Drama se je v hiši v avstrijskem mestu Bad Sauerbrunnu začela že dosti pred prihodom policije. Družinski prepir znotraj hiše se bi naj začel že pred 15. uro, a ker se nasilnež očitno ni hotel pomiriti, so domači v skrbi za svoje zdravje na pomoč poklicali policijo.  Ko sta dva policista želela na domačem naslovu, iz katerega so klicali na pomoč preveriti ali je vse v redu, je domnevni storilec, 55-letnik iz Nemčije, zgrabil mačeto in z rezilom najprej skušal pobiti ženo, nato pa se je spravil še nad policista, ki pa ga je v samoobrambi ustrelil.

Po podatkih Gradiščanske deželne policijske uprave sta policista, ki sta posredovala, storilca najprej pozvala naj se umiri, odloži orožje in sodeluje. Moški tega ni upošteval, umiril se ni tudi ob uporabi solzilnega spreja, še več, takrat je pobesnel, skočil, pograbil mačeto skušal z rezilom udariti ženo in nato še policista, ki pa ga je s strelom iz pištole umiril za vedno.

"Policist je utrpel poškodbe, čeprav je nosil zaščitni jopič. Napadalca pa so zadeli usodni streli iz službenega orožja.", je povedala tiskovna predstavnica državnega tožilstva Petra Bauer.

Državni urad kriminalistične policije na Dunaju zdaj preiskuje primer, predvsem to, koliko je bilo izstreljenih strelov (bližnji sprehajalci in sosedje so menda slišali več strelov) in kakšne udarce je napadalec zadal policistu, najbolj pa to ali je bilo nujno potrebna uporaba strelnega orožja s strani policista.