Huda prometna nesreča

Tragedija pri Dravogradu: Navsezgodaj počilo, na kraju umrla ena oseba

S.R.
24. 12. 2023, 07.51
Posodobljeno: 24. 12. 2023, 11.00
Deli članek:

Nedelja se je na slovenskih cestah začela klavrno. S Koroške poročajo o smrtni žrtvi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Velki, naselju v občini Dravograd, se je ob približno 5. uri pripetila huda prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je tam osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Na kraju so posredovali gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Radlje ob Dravi, ki so poskrbeli za vse nujne ukrepe in iz vozila s tehničnim posegom rešili eno osebo. Po poročanju uprave je na kraju preminula ena oseba, še eno pa so reševalci prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Celjski policisti so pozneje pojasnili, da je po trenutnih podatkih v nesreči umrl 43-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Radljam ob Dravi. Na ravnem delu vozišča je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, trčil v odbojno ograjo in nato v ograjo mostu. V prometni nesreči se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. V prometni nesreči je bil poškodovan tudi eden od treh sopotnikov v vozilu.

To je že druga smrtna prometna nesreča na Koroškem v zadnjih dneh. Kot smo že poročali, je v petek v hudi prometni nesreči v naselju Vrhe pri Slovenj Gradcu življenje izgubil 33-letni sopotnik v osebnem vozilu.