Zagorelo sredi noči

Foto: V nočni drami v Mariboru evakuirali stanovalce bloka, ena oseba poškodovana

S.R.
24. 12. 2023, 07.25
Posodobljeno: 24. 12. 2023, 10.07
Deli članek:

Gasilci so v nočni intervenciji v Mariboru iz bloka evakuirali 32 stanovalcev. Še eno osebo so predali v roke reševalcev, ki so jo prepeljali v UKC Maribor.

PGD Radvanje
Zagorelo je v stanovanju v četrtem nadstropju.

Ob približno 1.30 uri je zagorelo v stanovanju v četrtem nadstropju stanovanjskega bloka v ulici Arnolda Tovornika v Mariboru. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, so na kraju posredovali mariborski poklicni gasilci in gasilci PGD Radvanje, ki so iz stanovanja s pomočjo avto lestve rešili poškodovanega stanovalca. Obenem so odredili umik iz bloka za 32 stanovalcev. Slednji so se lahko po končani intervenciji vrnili v svoja stanovanja.

Gasilci so objekt pogasili in ga prezračili, reševalci pa so poškodovanega stanovalca prepeljali v UKC Maribor. Uprava še poroča, da je stanovanje uničeno in v tem stanju ni več primerno za bivanje. Gasilci so o dogodku obvestili mariborsko civilno zaščito, ki bo po potrebi poskrbela za namestitev stanovalca.

Mariborski policisti so pojasnili, da je bila v stanovanju, v katerem je zagorelo, ena oseba, ki je imela zaradi dima zdravstvene težave. Življenje stanovalca, ki je pristal v bolnišnici, po njihovih navedbah ni ogroženo. Policisti ogled kraja požara še izvajajo. Dodali so še, da je v stanovanju v celoti zgorela oprema, nastala pa je velika gmotna škoda. Po opravljenem ogledu in vseh zbranih obvestilih bodo policisti zadevo ustrezno zaključili.