Neurje Zoltan

Foto: Na sedežnico padlo drevo, v zraku obtičalo več oseb

R.T.
23. 12. 2023, 18.03
Posodobljeno: 23. 12. 2023, 18.06
Deli članek:

Avstrijski gasilci in reševalci so imeli podobno kot njihovi kolegi v nekaterih sosednjih državah v teh dneh ogromno dela.

Landesfeuerwehrverband Südtirol
Zaradi močnega vetra se je na žičnico podrlo drevo.

Orkan Zoltan, ki je v noči na petek zajel sever Evrope, je včeraj predvsem v Nemčiji in Avstriji povzročil pravo opustošenje. Iz Avstrije so denimo poročali o orkanskih sunkih vetra s hitrostjo do 180 kilometrov na uro. Spremljale so ga snežne nevihte, pri čemer so zabeležili tudi smrtno žrtev. V Klosterneuburgu v okrožju Tulln je že v noči na petek lovsko prežo zadelo padlo drevo. Na preži je ždel lovec, ki je najverjetneje lovil divje prašiče. Ni mu bilo pomoči. Neurje je besnelo tudi danes, pristojne službe so imele tako znova veliko dela. O drami poročajo z juga Tirolske, kjer so se v zagati znašli smučarji na sedežnici. V nesreči se je poškodovalo več oseb.

Incident se je odvil na smučišču Blosegg, kjer je zaradi neurja drevo padlo na žičnico, ki je v tistih trenutkih obratovala. S sedežnico se je takrat peljalo več oseb, ki so se v nesreči poškodovale. Reševalce so na kraj nemudoma poklicali očividci, a je sledila zahtevna operacija. Udeležence so morali rešiti z naprave, a je bila evakuacija zaradi močnih vetrov zelo zapletena. Gasilcem so zato v intervenciji pomagali gorski reševalci. Število poškodovanih ni znano, prav tako ni znana teža njihovih poškodb.