Sele-Vrhe

V hudi nesreči na Koroškem umrl 33-letni moški

S.R.
23. 12. 2023, 09.39
Posodobljeno: 23. 12. 2023, 09.39
Deli članek:

Včerajšnji tragediji na Koroškem je botrovala prehitra vožnja, so danes pojasnili policisti.

PGD Slovenj Gradec
Fotografija je simbolična.

Še pred hudo prometno nesrečo, ki je v večernih urah terjala življenje v Maribor, se je tragedija včeraj zgodila v naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec. Kot smo že poročali, je tam počilo opoldne. V nesreči je umrla ena oseba, in sicer sopotnik v enem od vozil, še dva poškodovana pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Celjski policisti so danes pojasnili, da je 37-letni voznik osebnega vozila iz smeri Kotelj vozil proti Slovenj Gradcu, pri čemer v nepreglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil cestišču. Izgubil je oblast nad vozilom in trčil v kombinirano vozilo, za volanom katerega je sedel 47-letnik. Slednji je pravilno pripeljal v nasprotni smeri in se je trčenju poskušal umakniti, a je bil pri tem neuspešen. V nesreči sta se poškodovala oba voznika, 33-letni sopotnik v vozilu povzročitelja pa je bil na mestu mrtev.

To je letošnja dvanajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, so še sporočili policisti in dodal, da je lani v enakem obdobju na tem območju v prometnih nesrečah umrlo 14 oseb.