1 mrtev, 5 poškodovanih

Policija sporočila več podrobnosti o tragediji v Mariboru

S.R.
23. 12. 2023, 07.39
Posodobljeno: 23. 12. 2023, 07.51
Deli članek:

V včerajšnji hudi prometni nesreči v Mariboru je umrla ena oseba, še tri so huje poškodovane, dve osebi pa sta utrpeli lažje poškodbe.

Sa. R.
Fotografija je simbolična.

Poročali smo že o včerajšnji smrtni prometni nesreči, ki se malo po 19. uri zgodila v križišču Ptujske ceste in Panonske ulice v Mariboru. V nesreči v nasprotju s prvimi informacijami niso bila udeležena tri vozila, temveč dve. Umrla je ena oseba, še pet pa jih je poškodovanih.

Kot so v jutranjih urah pojasnili pri PU Maribor, so zaključili z ogledom kraja nesreče, v katerem sta sodelovala dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka. Potrdili so, da sta bili v nesreči udeleženi dve vozili, vzrok za nesrečo pa je bil odvzem prednosti v križišču, zato bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo. Obema voznikoma so prav tako odredili strokovni pregled.

V nesreči je sopotnik v enem od vozil umrl na kraju nesreče. Kar zadeva preostale udeležence, so po trenutnih podatkih tri osebe huje poškodovane, še dve pa lažje. Policisti so obe vozili poslali na strokovni pregled. Ptujska cesta je bila na tem delu zaradi ogleda in odprave posledic zaprta skoraj do 1. ure.

Smrtna prometna nesreča se je včeraj popoldne zgodila tudi na Koroškem. In sicer je v trčenju osebnega in kombiniranega vozila na Vrhah v občini Slovenj Gradec umrla ena oseba, še dve pa sta bili poškodovani.