Huda nesreča v Beli krajini

Foto: 21-letnik v nepreglednem ovinku mimo tovornjaka in naravnost v kombi

S.R.
22. 12. 2023, 07.34
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 07.34
Deli članek:

21-letni voznik, ki je povzročil včerajšnjo nesrečo na območju občine Metlika, je s hudimi poškodbami pristal v novomeški bolnišnici.

FB PKD
Posledice včerajšnje nesreče pri naselju Jugorje pri Metliki.

Da se je pri lovskem domu pod Vahto v občini Metlika včeraj malo po 7. uri pripetila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi kombinirano in osebno vozilo, je včeraj poročala že uprava za zaščito in reševanje. Na kraju so posredovali novomeški gasilci in metliški reševalci. Slednji so na kraju oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Pri PU Novo mesto so danes pojasnili, da so po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih ugotovili, da je nesrečo pri naselju Jugorje pri Metliki povzročil 21-letni voznik osebnega vozila. Ta je med vožnjo v smeri Metlike v nepreglednem ovinku začel prehitevati tovorno vozilo pred sabo, pri čemer mu je nasproti pravilno pripeljal 26-letni voznik kombiniranega vozila. 26-letnik se je nesreči poskušal izogniti, a mu ni uspelo. V nesreči se je huje poškodoval 21-letnik, medtem ko sta 26-letni voznik in njegov 41-letni sopotnik utrpela lažje poškodbe. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.