Preiskava v teku

Dve leti po najdbi trupla 26-letnika v Novi Gorici policija išče priče

J.V.
20. 12. 2023, 13.35
Posodobljeno: 20. 12. 2023, 13.38
Deli članek:

11. januarja lani je moško truplo na potki nad železniškim predorom, tik ob meji z Italijo, naključno našla sprehajalka. Ugotovljeno je bilo, da je mladenič umrl nasilne smrti.

Sašo Švigelj / M24
Fotografija je simbolična.

Kmalu bo minilo dve leti, ko je bila policija s strani občana obveščena o najdbi moškega trupla v Novi Gorici, spominja tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik.

11. januarja lani je moško truplo na potki nad železniškim predorom, tik ob državni meji z Italijo, naključno našla državljanka Italije. Kriminalisti, kriminalistični tehniki in forenziki so v nadaljevanju opravili ogled kraja dejanja in zbrali obvestila. Ugotovljeno je bilo, da je nasilne smrti umrl 26-letni moški, državljan Slovenije.

Preiskava okoliščin nasilne smrti pokojnega še vedno poteka in ni zaključena. Pri preiskavi slovenska policija intenzivno sodeluje z italijanskimi varnostnimi in pravosodnimi organi, predkazenski postopek vseskozi usmerja pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Z namenom razjasnitve vseh okoliščin primera policija še vedno naproša vse, ki bi lahko nudili koristne informacije, da to čim prej sporočijo na interventno številko 113, anonimni telefon 080 1200 ali se osebno oglasijo na najbližji policijski postaji.