Podrobnosti nesreče

Pijani 41-letni voznik na avtocesti do smrti povozil 63-letnega delavca Darsa

D.K.
20. 12. 2023, 09.34
Posodobljeno: 20. 12. 2023, 10.38
Deli članek:

Znane so podrobnosti tragične nesreče, do katere je prišlo, ko je 41-letni voznik osebnega avtomobila vozil osebni avtomobil ob desnem robu vozišča in pri tem trčil v 63-letnega delavca podjetja Dars, ki je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, so navedli na Generalni policijski postaji.

Dars
Fotografija je simbolična

Včeraj nekaj pred 19.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na štajerski avtocesti, na odseku Tepanje - Slovenska Bistrica, v smeri Slovenske Bistrice, v bližini naselja Preloge. Kot kažejo prve ugotovitve, je voznik osebnega avtomobila trčil v delavca, izvajalca rednega vzdrževanja avtoceste, ki je tedaj opravljal vzdrževalna dela na odstavnem pasu. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je na kraju, kljub pomoči reševalcev, umrl, so pred kratkim sporočili s Policijske uprave Maribor (PU Maribor). 

Pijan voznik odpeljal s kraja nesreče 

O nesreči sta bila obveščena dežurna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik. Voznik na kraju trčenja ni ustavil, pač pa se je tja vrnil šele kasneje. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,64 mg/l alkohola).

"Danes policisti PPP Maribor nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin navedene prometne nesreče in zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči," so dodali.

Gre za 12. prometno nesrečo s smrtnim izidom (12) na območju PU Maribor letos, v katerih je življenje izgubilo 13 oseb (lani 14).