Great Yarmouth

Cirkusant padel s kolesa smrti, mislili so, da je to del predstave

R.T.
14. 12. 2023, 16.46
Posodobljeno: 14. 12. 2023, 16.49
Deli članek:

V cirkusu v britanskem obalnem mestu Great Yarmouth so morali včeraj zaradi hude nesreče enega od cirkusantov ustaviti predstavo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Cirkusant v 20. letih starosti je včeraj med predstavo v hipodromu v Great Yarmouthu padel z atrakcije z zloveščim imenom »orjaško kolo smrti.« Zgrmel je več metrov v globino in se huje poškodoval. Po navedbah policije je njegovo zdravstveno stanje stabilno, a je utrpel hude poškodbe, posledice katerih bo morda nosil skozi celotno življenje.

Po pojasnilih šefa cirkusa Jacka Jayja je bil cirkusant po padcu pri zavesti, na pomoč pa so mu najprej priskočili gledalci, in sicer dva policista v civilu in zdravnik. Jay je še dodal, da je bila nesreča najverjetneje posledica napačnega trenutka odskoka, pri čemer je cirkusantu zdrsnilo.

Ena od očividk je po poročanju BBC dejala, da je imel cirkusant zavezane oči, skupaj s preostalimi gledalci pa so sprva mislili, da je bil padec del predstave. Nato so okoli poškodovanega postavili zaveso, šef cirkusa pa jim je pojasnil, da je cirkusant pri zavesti in morajo predstavo predčasno zaključiti.