Več oseb zbolelo

Preplah v Evropskem parlamentu: Poslance in osebje opozorili, naj ne pijejo ustekleničene vode

S.R.
14. 12. 2023, 15.46
Posodobljeno: 14. 12. 2023, 15.52
Deli članek:

Na plenarnem zasedanju v Evropskem parlamentu v Strasbourgu je danes zaradi domnevno kontaminirane ustekleničene vode zavladala panika.

Profimedia
V strasbourški polkrožni dvorani je zavladala panika.

Evropski poslanci so danes med zasedanjem prejeli opozorilo, naj nikar ne pijejo vode, ki so jo prejeli v strasbourški polkrožni dvorani. Več ljudi se je srečevalo z zdravstvenimi težavami, ki naj bi bile posledica zaužitja kontaminirane vode. »Ne uživajte vode iz steklenic v prostorih Evropskega parlamenta v Strasbourgu,« se je po poročanju bruseljskega spletnega portala Politico glasilo sporočilo, ki ga je na mobilne telefone prejelo tisoče članov osebja in politikov v Evropskem parlamentu. V sporočilu je bila obenem navedena telefonska številka za nujne medicinsko pomoč, ki jo lahko »v primeru izpostavljenosti« pokličejo posamezniki. Domnevno kontaminirano ustekleničeno vodo je prejela tudi predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola. Iz Službe za odnose z javnostmi Evropskega parlamenta so medtem že potrdili, da so bili o dogodku obveščeni tudi francoski pristojni organi in da je preiskava v teku.

Eden od uradnikov EU je za Politico potrdil, da je po zaužitju vode zbolelo več ljudi, a da so že okrevali. Kontaminacija bi po njegovih besedah lahko bila posledica slabo opranih steklenic. »Dobro, da sem se držal vina,« je pripomnil. Pri portalu so zapisali še, da se v zgradbi Evropskega parlamenta v Strasbourgu že dlje časa srečujejo s težavami s pitno vodo, a da so težave običajno povezane z vodo iz pipe.