BC Group

Big Bang prodira v Srbijo

A.S./STA
14. 12. 2023, 15.12
Posodobljeno: 14. 12. 2023, 15.13
Deli članek:

Največji slovenski trgovec z zabavno in uporabno elektroniko Big Bang je pridobitvi dovoljenj regulatorjev in izpolnitvi odložnih pogojev zaključil prevzem srbskega spletnega trgovca BC Group. S poslom, katerega obsega v Big Bangu ne razkrivajo, slovenski trgovec tako vstopa na srbski trg.

Primož Lavre
/

Big Bang, ki je del poslovne skupine Adventura Investments, je pogodbo za nakup 100-odstotnega deleža srbskega spletnega trgovca podpisal konec avgusta.

Z zaključenim prevzemom je Big Bang uradno vstopil na srbski trg, svoje storitve pa tako skupina Big Bang zdaj ponuja prek štirih spletnih trgovin ter 25 poslovalnic v štirih državah, v katerih živi 16 milijonov potencialnih kupcev, so v slovenskem trgovcu navedli v sporočilu za javnost. Poleg Slovenije in Srbije gre še za Bosno in Hercegovino ter Hrvaško.

Po navedbah glavnega izvršnega direktorja Big Banga Silva Mesojedca želijo do 2027 osvojiti 25-odstotni tržni delež spletne prodaje v Srbiji, ki da je za širitev poslovanja skupine Big Bang zaradi perspektivnosti trga strateškega pomena. Prihodke v Srbiji želijo tako že prihodnje leto povečati na blizu 55 milijonov evrov, do 2027 pa na okoli 90 milijonov evrov.

Po prvih ocenah bo sicer celotna skupina Big Bang, ki se zadnja leta širi v regiji, letos, še brez upoštevanja BC Group, ustvarila okoli 300 milijonov evrov prihodkov, v 2024 pa naj bi prihodki vključujoč prevzem v Srbiji dosegli med 370 in 380 milijonov evrov. Skupina naj bi imela takrat okoli 700 zaposlenih.