redno izvajajo racije

Med tridnevno izraelsko racijo v Dženinu ubitih 11 Palestincev

S.Č./STA
14. 12. 2023, 15.12
Posodobljeno: 14. 12. 2023, 15.21
Deli članek:

Izraelska vojska v kraju Dženin na zasedenem Zahodnem bregu od torka izvaja racije, v katerih je bilo doslej ubitih že enajst Palestincev, več pa je bilo ranjenih. Vojska naj bi v Dženinu med drugim izvajala napade z brezpilotnimi letalniki, prav tako pa naj bi med tridnevno racijo pridržala več kot 500 ljudi.

Profimedia
Izraelska vojska redno izvaja racije

V izraelski raciji sta bili v napadu z droni ponoči ubiti dve osebi, tretja pa je danes podlegla poškodbam, je sporočilo ministrstvo za zdravje v Ramali. Skupno je tako v tridnevni izraelski raciji umrlo že enajst Palestincev, poroča britanski BBC.

Po navedbah nevladne organizacije Klub palestinskih zapornikov je izraelska vojska med racijami pridržala več kot 500 ljudi. Zaslišala naj bi jih v bližnji vojaški bazi, večino pa so jih medtem že izpustili.

Izraelska vojska redno izvaja racije

Po napadu pripadnikov skrajnega palestinskega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra so se razmere zaostrile tudi na zasedenem Zahodnem bregu. Izraelska vojska redno izvaja racije, zlasti v mestih Dženin in Nablus, ki naj bi veljala za utrdbi palestinskih oboroženih skupin.

Po podatkih oblasti v Ramali je bilo od 7. oktobra na Zahodnem bregu ubitih 274 Palestincev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.