Seidlova cesta

45-letnica v Novem mestu na prehodu zbila mladoletno peško

J.V.
6. 12. 2023, 09.54
Posodobljeno: 6. 12. 2023, 09.54
Deli članek:

V zadnjih 15 letih je na območju PU Novo mesto umrlo 15 pešcev, 95 se jih je hudo poškodovalo, 320 pa jih je utrpelo lažje poškodobe.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Včeraj nekaj pred 20. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Seidlovi cesti v Novem mestu. Z ogledom in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 45-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v mladoletno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano dekle so reševalci oskrbeli na kraju nesreče. Povzročiteljici so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na policiji ob tem spominjajo, da je v zadnjih 10 letih na območju novomeške policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo 15 pešcev, 95 se jih je hudo poškodovalo, 320 pa jih je utrpelo lažje poškodbe. V petih primerih je bilo ugotovoljeno, da so bili pešci tudi povzročitelji. Zlasti v tem letnem času, ko je temni del dneva daljši, pogostejša je tudi megla in padavine, so pešci najbolj ogroženi udeleženci v prometu, poudarjajo na policiji.