Sesvete

Branku grozi eno leto zapora, ker je za svoje tri otroke kradel salame v Eurospinu

J.V.
6. 12. 2023, 07.59
Posodobljeno: 6. 12. 2023, 08.04
Deli članek:

"Malo sem popil in ukradel vse tiste stvari. Ko je pristopil varnostnik, se mu nisem upiral," je veteran hrvaške osamosvojitvene vojne skesano priznal v preiskavi.

Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.

Očetu treh otrok in veteranu domovinske vojne grozi eno leto zapora zaradi kraje hrane iz Eurospina v vrednosti 145 evrov. Zoper Branka je bil po poročanju portala Danica vložen obdolžilni predlog zaradi suma, da je v oktobru iz Eurospina v Sesvetah na Hrvaškem ukradel več prehrambenih izdelkov. In sicer 8 kosov zimske salame, 5 kosov goveje salame, 3 kose domače salame, kos sudžuka, 6 kosov livanjskega sira in 6 kosov tunine z fižolom. Skupna škoda znaša 145 eurov in 9 centov, so izračunali tožilci.

Plačal eno pivo

"Malo sem popil in ukradel vse tiste stvari. Ko je pristopil varnostnik, se mu nisem upiral. Ura je bila okoli 8 zvečer, bil sem sam. Ne spomnim se več, kaj vse sem vzel s polic. Vzel sem vakuumsko pakiran sir, ribje konzerve Eva. Vse sem spravil v nahrbtnik. Nato sem na blagajni plačal eno pivo in odšel. Pri izhodu pa me je pri vratih počakal varnostnik," je skesano priznal v preiskavi. Tožilci zanj zahtevajo eno leto zapora, ker je bil že obsojen zaradi podobnih podvigov.