11 žrtev

Žena francoske pošasti »obžaluje vse, kar se je zgodilo«

R.T.
29. 11. 2023, 08.10
Posodobljeno: 29. 11. 2023, 08.15
Deli članek:

Michel Fourniret, zloglasni francoski serijski morilec je leta 2021 umrl v zaporu. Še vedno pa je živa njegova soproga Monique Olivier, ki je zadnja desetletja tako kot njen soprog preživela za zapahi.

Profimedia
Monique Olivier je morala v torek znova na sodišče.

Čeprav Olivier zapora najverjetneje nikoli ne bo zapustila, je v teh dneh znova sedla na zatožno klop. Fourniret in Olivier sta od konca osemdesetih let prejšnjega stoletja do začetka novega tisočletja terorizirala Francijo. Fourniret je v času svojega terorja s pomočjo svoje soproge poskrbel za več odmevnih ugrabitev in umorov, pred smrtjo priznal, da je skupaj umoril 11 oseb.

Olivier si je za svojo vlogo v štirih umorih že pred leti prislužila kazen dosmrtnega zapora, zdaj pa ji kot sostorilki sodijo še zaradi ugrabitve in umora dveh žensk in komaj devetletne deklice. V primeru teh treh žrtev so organi pregona našli zgolj truplo 20-letne študentke Olivie Parrish iz britanskega Leedsa. Slednjo je Fourniret umoril leta 1990. Trupel takrat 19-letne Marie-Angèle Domèce, ki je izginila leta 1988, in devetletne Estelle Mouzin, ki jo je Fourniret ugrabil leta 2003, nikoli niso našli.

Danes 75-letna Olivier je v torek na prvi obravnavi dejala, da »obžaluje vse, kar se je zgodilo.«

»Moramo poskrbeti, da bo Monique Olivier spregovorila, da lahko dosežemo napredek tako v teh treh primerih kot v zločinih, ki jih sodišče danes ne obravnava,« pa je poudaril odvetnik družin žrtev Didier Seban.

Profimedia
Michel Fourniret leta 2004.