Internistična prva pomoč

Nočna drama v UKC Ljubljana: Bolnik s solzivcem nad zaposleno

S.R./STA
27. 11. 2023, 14.23
Posodobljeno: 27. 11. 2023, 14.28
Deli članek:

Na internistični prvi pomoči (IPP) v UKC Ljubljana se je ponoči odvil incident, v katerem so morali posredovati policijsti.

Primož Lavre
UKC Ljubljana

Kot je ugotovila policija, je malo pred 3. uro bolnik med obravnavo s solzivcem poškropil zaposleno. Zaradi incidenta je bila obravnava na IPP začasno motena, policisti pa so bolniku plinski razpršilec zasegli. Kot so pojasnili v UKC Ljubljana, so na infekcijsko urgenco preusmerili eno bolnico, "ki je bila pripeljana ravno v času, ko smo morali iz prostorov IPP začasno seliti bolnike iz 24-urne bolnišnice - večina je bila premeščenih v travmatološko opazovalnico". Bolniki, ki so po incidentu na IPP prišli sami in jih niso pripeljali z reševalnim vozilom, so lahko kot običajno počakali v čakalnici.

Trenutno poteka odpravljanje zadnjih tehničnih težav. Ob tem se UKC zahvaljuje vsem, ki so v nočni izmeni priskočili na pomoč, da so lahko bolnikom tudi v izredni situaciji zagotovili kakovostno oskrbo. Policija bo zoper kršitelja podala obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve javnega reda in miru.