Kazenska ovadba

Znani izsledki preiskave hude nesreče na ziplinu na Bovškem

S.R.
27. 11. 2023, 14.10
Posodobljeno: 27. 11. 2023, 14.10
Deli članek:

Novogoriški kriminalisti so zaključili preiskavo hude nesreče pri spustu z jeklenico (zipline), ki se je konec avgusta pripetila na Bovškem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Konec avgusta smo poročali o hudi nesreči med spustom po jeklenici med Krnico in Kaninom na Bovškem. Udeleženci spusta so trčili v vrh drevesa, pri čemer so se poškodovale tri osebe, in sicer sta otroka utrpela hujše, ena odrasla oseba pa lažje poškodbe. Obe huje poškodovani osebi so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Kot je danes sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, so novogoriški kriminalisti nedavno zaključili preiskavo nesreče. Ugotovili so, da so se udeleženci, ki so se spusta udeležili skupaj z vodniki, po jeklenici spuščali posamično. Pozneje je eden od vodnikov v navezi pripel še tri udeležence, ki so spust opravili skupaj z njim. Po približno 100 metrih se je jeklenica zaradi prekomerne teže povesila do te mere, da so zadeli vrh drevesa. Pri tem sta se huje poškodovala otrok z Madžarske in deklica iz Slovenije. Lažje poškodbe je utrpela 41-letna državljanka Nemčije. Skupina je po trčenju z drevesom nadaljevala pot do konca, kjer so jih sneli z jeklenice in jim nudili prvo pomoč.

Kriminalisti so v preiskavi sodelovali s pristojno inšpekcijsko službo, o ugotovitvah pa so obvestili regijsko koordinacijo inšpektorjev, pri čemer je predkazenski postopek usmerjalo novogoriško državno tožilstvo. Kriminalisti so v povezavi z nesrečo zoper 50-letnega osumljenca prejšnji teden podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.