Podlegla poškodbam

Tragedija v Mostarju: Opazovala je skoke z mostu, nato ji je spodrsnilo

S.Š.
31. 7. 2023, 09.23
Posodobljeno: 31. 7. 2023, 10.01
Deli članek:

Ženska je opazovala skoke s Starega mostu v Mostarju, ko ji je spodrsnilo. Padla je po skalah in kasneje podlegla poškodbam.

Profimedia
Znameniti Stari most v Mostarju.

55-letna Mostarčanka je sinoči umrla v Kantonalni bolnišnici dr. Safet Mujić, potem ko se je huje poškodovala pri padcu s skal v reko Neretvo. Po nesreči so jo hitro odpeljali v bolnišnico, kjer so ji diagnosticirali več zlomov.

Zaradi hudih telesnih poškodb je prišlo do zapletov med zdravljenjem, zdravnik Mehmed Haznadar, predstojnik oddelka za anestezijo, reanimacijo in intenzivno terapijo, pa je danes potrdil, da se oživljanje ženske začelo ob 21. uri., ob 23.45 pa je podlegla poškodbam.

S čolnom so jo prepeljali do reševalnega vozila

55-letnica je skakalce opazovala z vrta gostinskega lokala s pogledom na Stari most. Domnevajo, da ji je v nekem trenutku spodrsnilo. Pri padcu je večkrat zadela ob skale in pristala v reki Neretvi.

Zahvaljujoč hitri reakciji mostarske intervencijske reševalne službe, ki sicer skrbi za varnost tekmovalcev, so žensko s čolnom prepeljali do reševalnega vozila in nato v bolnišnico. Kljub hitremu posredovanju pa ji ni bilo pomoči.