Tragična nesreča

Potrkal na okno 68. nadstropja, nato pa padel v globino

S.Š.
31. 7. 2023, 07.24
Posodobljeno: 31. 7. 2023, 07.32
Deli članek:

Francoz Remi Lucidi je v četrtek padel z visoke stanovanjske stavbe v prestižni četrti Mid-Levels v Hongkongu.

Instagram
Remi Lucidi

30-letnik je sicer že pred časom postal izjemno priljubljen na socialnih omrežjih, saj se je rad ukvarjal z ekstremnim plezanjem, fotografije s podvigov pa je delil na Instagramu.

Vir, ki je seznanjen s primerom, je v izjavi za medije dejal, da so Lucidija, ki je na svojih straneh na družbenih omrežjih uporabljal ime "Remi Enigma", nazadnje videli živega, ko je trkal na okno v 68. nadstropju nebotičnika v četrtek, okoli 19.30. Tam ga je opazila gospodinja, ki pa se je moškega močno prestrašila in nemudoma poklicala policijo.

Še preden so prispeli policisti je Lucidiju zdrsnilo in padel je v globino. Na kraju dogodka je bil razglašen za mrtvega.

Pred smrtjo prosil za pomoč?

Policisti so po tragični nesreči našli njegovo športno kamero, na kateri so bili posnetki večih ekstremnih podvigov, ki jih je v zadnjih mesecih izvedel 30-letnik. Natančnega vzroka za padec policija še ni ugotovila, so pa mnogi mnenja, da je Lucidi med plezanjem ostal brez moči, ter na okno potrkal, ker je potreboval pomoč.

"Na obisk k prijatelju v 40. nadstropju"

Policija je v izjavi za javnost povedala, da je Lucidi v četrtek, malo po 18. uri, vstopil v Tregunter Tower in varnostniku povedal, da je prišel na obisk k prijatelju v 40. nadstropju. Na posnetkih varnostnih kamer je videti kako je Lucidi iz dvigala izstopil na 49. nadstropju, nato pa se napotil proti stopnišču za izhod v sili. Policisti so tam kasneje odkrili tudi na silo odprto ključavnico vrat, ki vodijo do višjih nadstropij. Kako se je uspelo Francozu prebiti na zunanjo stran stavbe in preplezati slabih 20 nadstropij zaenkrat ostaja neznanka.

Vse objavljal na družbenih omrežjih

Lucidi je sicer na Instagramu pred smrtjo objavil več fotografij iz vrha različnih visokih zgradb. Te prikazujejo Francoza med plezanjem in na vrhu visokih gradbenih odrov ob stavbah v Dubaju, Bolgariji in Franciji.

Na videoposnetku, objavljenem lanskega oktobra, je videti tudi kako pleza na najvišji francoski dimnik in brez kakršnekoli varnostne vrvi hodi po robu na višini dobrih 300 metrov.

Kitajske oblasti menijo, da je tudi v Hong Kongu Lucidi želel posneti »ekstremni selfie«, ki pa se je tokrat hudo ponesrečil.