Hudo poškodovani

Inštruktor avtošole zbil najstnici

R.A.
31. 7. 2023, 00.00
Posodobljeno: 31. 7. 2023, 00.16
Deli članek:

Hrvaška policija je v nedeljo popoldne sporočila, da je bil aretiran moški, ki je v soboto zapeljal v najstnici v zagrebški soseski Špansko.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Gre za inštruktorja avtošole. Tudi vozilo, rdeči Golf, je v lasti avtošole. Vendar pa policisti pravijo, da voznik ni bil v vlogi inštruktorja niti ni bil avtomobil v tistem času namenjen za šolo vožnje. Prav zato bo voznik obravnavan kot vsak drug udeleženec v prometu.

"Policisti Policijske uprave Zagreb bodo po končanem kriminalističnem preiskovanju v zakonskem roku predali aretiranega 39-letnika pripornemu nadzorniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja 'Povzročanje prometne nesreče v cestnem prometu', medtem ko bodo kazensko ovadbo predali pristojnemu državnemu tožilstvu", je po pisanju spletnega portala Index.hr sporočila PU Zagreb, potem ko so objavili podrobnosti nesreče.

Vozil je prehitro, ni pa bil pijan

"Včeraj, 29. julija 2023, ob 19.55 je 39-letnik vozil osebni avtomobil znamke VW Golf z zagrebškimi registrskimi tablicami, po ulici Antuna Šoljana proti vzhodu. Ko je prišel do hišne številke 5, torej do označenega prehoda za pešce, se prehodu ni približal z varnostno hitrostjo, ki ne bi ogrožala pešcev in bi omogočila ustavitev vozila, da bi spustil pešce, ki so že stopili na prehod za pešce. Tedaj je zapeljal v dve mladoletni peški, ki sta prečkali cesto Antuna Šoljana proti severu po označenem prehodu za pešce", je opisala policija." Voznik ni bil alkoholiziran.

"Slišal sem grozljiv top udarec in videl sem dekleti, kako ležita na cesti", je pripovedovala ena od prič. "Stekel sem na balkon in videl žrtev, ki je ležala na cesti. Potem sem stekel dol in videl dva otroka", je povedal drugi.

Dolgotrajno okrevanje

Zdravniško pomoč sta poškodovani peški prejeli v Kliniki za otroške bolezni, kjer so ugotovili, da sta hudo poškodovani.

Obe deklici sta bili danes operirani. Čaka jih dolgotrajno okrevanje, je poročal HRT. Obe imata zlome nog, ena spodnje kolenske kosti, druga prstov in gležnja "V jutranjih urah smo operirali obe, operacije so potekale dobro in zdaj se na oddelku dobro okrevata", je za RTL poudaril otroški kirurg Mario Kurtanjek.