Nenavadno poletje

Niti v avgustu ne bomo varni pred neurji

P.K.
30. 7. 2023, 19.55
Posodobljeno: 30. 7. 2023, 20.43
Deli članek:

Vremena, ki bi predstavljal poletje v pravem pomenu besede, za zdaj ni na vidiku. Agencija RS za okolje (Arso) namreč tudi za naslednje dni spet napoveduje burnejše vreme.

Profimedia
Mokro poletje letos marsikomu ni po godu.

V novem tednu se vreme ne bo ustalilo. V ponedeljek bodo krajevne padavine predvsem v severni Sloveniji, ostale dni pa tudi drugod. V torek bo večinoma sončno, a bodo popoldne in zvečer na severu nastale plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad večji del Slovenije in v drugem delu noči ponehale. V sredo bo dopoldne suho, popoldne bodo nastale posamezne plohe.

V četrtek bomo še pod vplivom razmeroma toplih, a vlažnih jugozahodnih vetrov, zato bodo predvsem v zahodnih krajih ter v hribih nastajale krajevne plohe ali nevihte. Temperature bodo še od 25 do 30 °C. V petek bo že več možnosti za plohe in nevihte, v soboto bo oblačno s pogostimi padavinami, temperature bodo okoli 20 °C ali malo čez. V nedeljo se bo postopno razjasnilo, suh bo predvidoma tudi začetek prihodnjega tedna, so informacije Agencije RS za okolje.

Kaj pa potem?

Če pogledamo napovedi ameriškega meteorološkega spletnega portala AccuWeather, ki je že spomladi za to poletje napovedal, da bo Slovenija z Balkanom deležna neurij, kaže da bosta vsaj drugi in tretji teden avgusta (op.p. od 7. do 20.8.) bolj poletna, a vseeno ne zelo vroča. Bodo pa v omenjenem obdobju zadnje visoke temperature tega poletja. Dežja naj torej takrat ne bi bilo, se bo pa avgust z njim najverjetneje zaključil.