Prišlo bo iz Avstrije

Severni del države in osrednja Slovenija, pozor, spet so možna neurja

P.K.
30. 7. 2023, 13.19
Posodobljeno: 30. 7. 2023, 17.19
Deli članek:

Ekipe portala Neurje.si spet napoveduje nevihte močnejšega značaja. Katera območja so ogoržena?

Meteo.info
Spet lahko pada toča.

Po njihovih navedbah se bodo popoldanske temperature gibale med 24 in 26 stopinj Celzija, kar pomeni, da bo na voljo tudi več konvektivne energije za razvoj neviht. "V popoldanskih urah tako pričakujemo nov razvoj nevihtnih celic nad Avstrijo, ki bodo potovalo v smeri jugovzhoda," so povedali in dodali, da so pogoji pravi za nastanek močnejših neviht.

Na zemljevidu so označili, kje se lahko razvijejo intenzivnejše nevihte: "V območju zarisanem z oranžno barvo lahko pričakujemo razvoj močnejših neviht. Možni bodo močni nalivi, sunki vetra ter ponekod tudi toča. Stanje se bo proti večeru hitro umirilo," so povedali.

Vreme po dnevih

Jutri bo povečini sončno, več oblačnosti bo na Gorenjskem in Koroškem. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Sredi dneva in popoldne bo na severu nastala kakšna ploha ali nevihta. Temperature čez dan bodo od 28 do 30 °C.

V torek bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo na severu nastale plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad večji del Slovenije in v drugem delu noči ponehale.

V sredo bo dopoldne suho, popoldne bodo nastale posamezne plohe.

V četrtek bomo še pod vplivom razmeroma toplih, a vlažnih jugozahodnih vetrov, zato bodo predvsem v zahodnih krajih ter v hribih nastajale krajevne plohe ali nevihte. Temperature bodo še od 25 do 30 °C.

V petek bo že več možnosti za plohe in nevihte, v soboto bo oblačno s pogostimi padavinami, temperature bodo okoli 20 °C ali malo čez. V nedeljo se bo postopno razjasnilo, suh bo predvidoma tudi začetek prihodnjega tedna, so informacije Agencije RS za okolje.