Avstrija

Mati utopila hčerki, ju zavila v brisače in položila v posteljo

S.Š.
31. 7. 2023, 08.42
Posodobljeno: 31. 7. 2023, 08.51
Deli članek:

Mati, ki je lastnoročno utopila svoji hčerki v bazenu, naj bi po rojstvu drugega otroka trpela za hudo poporodno depresijo in se zdravila na psihiatriji.

Profimedia
Na kraj sta nemudoma odhitela dva reševalna helikopterja, vendar reanimacija deklet ni bila uspešna. Policisti okoliščine tragedije še preiskujejo.

Kot poroča avstrijski dnevnik Kronen Zeitung, so celo kriminalisti ostali brez besed, ko so slišali grozljive izjave 36-letne matere, medicinske sestre in logopedinje, ki je prejšnji ponedeljek ubila svoja otroka. Tragedija se je zgodila v deželi Spodnja Avstrija, ko je v bazenu pred domačo hišo ženska utopila svoji hčerki. Prva je bila stara sedem let, druga pa zgolj sedem mesecev.

"Otroci so bili smisel mojega življenja," je mati dejala po umoru svojih deklic. Ta stavek naj bi kasneje večkrat ponovila tudi med pogovorom s psihologom. Nato je izjavila, da je ob njuni smrti občutila "odrešitev", saj se je zavedla, da dekleti nista trpeli in sta umrli "zelo hitro".

Poporodna depresija

Kriminalisti in psihologi zdaj ugotavljajo, zakaj je mati končala življenji deklic. Po prvih informacijah naj bi ženska sicer po rojstvu drugega otroka začela trpet za hudo poporodno depresijo, nekaj časa pa naj bi preživela tudi na psihiatričnem zdravljenju.

"Kljub temu, da ji je družina ves čas v oporo, se stanje od marca slabša," je poudarila odvetnica 36-letne matere, ki je trenutno v priporu. V celici naj bi medtem ves čas mrmrala besede "vse skupaj nima smisla, saj svet je strašno slab."

Soditi je želela tudi sebi

Smrt deklet v bazenu je posnela tudi video kamera, nameščena na družinski hiši ob bazenu. Na posnetkih je videti, da je mati po tem, ko je deklici utopila, ti zavila v brisačo in odnesla v hišo. Tam ju je položila v posteljo, kot da bi spali.

Nato je svojemu možu poslala sporočilo: "Na žalost mi ni uspelo." Mož je je nemudoma poklical, a se mu  na telefon ni oglasila. 36-letnica se je nekaj minut kasneje usedla v avtomobil in z visoko hitrostjo odpeljala po ulici in trčila v drevo. Želela je soditi tudi sebi, a je nesrečo preživela.

Tudi odvetnica, ki zagovarja 36-letnico, je dejala, da so dejanja njene stranke "nerazumljiva". Predvideva pa, da gre za "akutno duševno bolezen". Kot so ta teden poročali avstrijski mediji, naj bi imela ženska poleg psihičnih težav tudi hude finančne težave.

Z možem sta amreč za gradnjo hiše z bazenom in ureditev zasebne logopedske ambulante vzela kredit, ki pa sta ga le stežka odplačevala.