Veliki načrti

88-letni Pius umrl med kopanjem rova med svojima hišama

S.R.
14. 7. 2023, 21.25
Posodobljeno: 14. 7. 2023, 21.30
Deli članek:

Švicarja so v torek našli mrtvega v jami, po tem ko se je nanj vsula zemlja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pius Schuler je bil v soseski dobro znan in med sosedi priljubljen. Tudi njegova podzemna dejavnost ni ostala neopažena. »Pogosto smo se spraševali, ali išče zlato,« je povedal eden od prebivalcev kraja Wollerau v švicarskem kantonu Schwyz. Tam so v torek v globoki jami ali rovu našli mrtvega 88-letnega domačina, ki je poskušal iz svoje hiše v sosednjo, ki je bila prav tako v njegovi lasti, izkopati rov, kar naj bi bile njegove sanje. V jami so ga našli policisti, potem ko se je nanj predvidoma v ponedeljek vsula zemlja.

Po navedbah lokalnih policistov je bila jama dolga pet metrov in pol ter široka tri metre in ravno tako globoka. »Trenutno ne vemo, ali mu je kdo pomagal,« je tiskovni predstavnik policije Pascal Weber pojasnil za švicarski časnik Bote der Urschweiz.

Šlo naj bi sicer za žilavega, športnega 88-letnika, ki je bil za svoja leta še kako živ in agilen. Znancem naj bi razkril, da za svoj 90. rojstni dan že načrtuje nekaj velikega, da kopa rov, ki bi moral biti do takrat končan. V tem rovu bi jubilej nato tudi praznovali, z glasbo in vsem.

Zadeva je zdaj v rokah državnega tožilstva in policije, ki še vedno preiskuje, kako se je tragična nesreča pravzaprav zgodila.