Neznosen smrad

Upokojenko že tedne obkroža vonj po truplih, najhuje je popoldne, ko v stranišče posije sonce

S.R.
14. 7. 2023, 18.30
Posodobljeno: 14. 7. 2023, 18.30
Deli članek:

66-letnica iz Gradca na avstrijskem Štajerskem je v nezavidljivem položaju. V stanovanju nad njenim so že pred tedni našli mrtvega moškega, a smrad še kar vztraja.

Profimedia
Gradec

66-letna Brigitte Wagner je nenavaden vonj, grozen smrad, najprej zaznala v kopalnici svojega stanovanja v Gradcu. Čiščenje ni pomagalo, smrad pa se je iz dneva v dan samo krepil. Po enem tednu je poklicala upravitelja stanovanjskega bloka, takrat je bila skrivnost tudi razrešena. Kot poroča avstrijski časnik Kleinezeitung, so v stanovanju nad njenim našli že več tednov mrtvega soseda, smrad po razkrajanju pa se je nato razširil v njeno stanovanje. Vse to se je odvilo že pred tedni, a po navedbah Wagnerjeve, ki je invalidka in se naokoli premika z invalidskim vozičkom, smrad v njenem stanovanju še vedno vztraja, saj zgornjega stanovanja še vedno niso temeljito počistili.

Kot je pojasnila za časnik, se je že pritožila pristojnim, po tem pa je čistilni servis tja poslal svoje uslužbence, ki so prelepili ventilacijske jaške, a »to ni pomagalo.« Smrad je najhujši, ko popoldne v njeno kopalnico posije sonce. Postalo je tako neznosno, da toaletni papir shranjuje v drugi sobi, saj se je prehitro navzel vonja. Pristojni medtem odgovarjajo, da so njihove roke zavezane, saj je stanovanje zaplombirala policija. Po njihovih pojasnilih so osnovno čiščenje že opravili in »odstranili organske snovi,« a je treba zdaj počakati na razplet glede dediščine. Ker stanovanje ni v javni lasti, namreč ne morejo kar vstopati in kar koli spreminjati. Primer je v rokah okrožnega sodišča, morebitne sorodnike pokojnega pa menda še iščejo.

»Če bi smrdelo en teden, bi lahko potrpela, a je od tega že več kot mesec dni. Ne morem in nočem trpeti še dva meseca,« je za časnik pojasnila obupana Wagnerjeva, ki težavo zaenkrat rešuje tako, da odlaša z odhodi na stranišče ali pa v njem drži sapo.