S kočijo po »morju«

Na peščeni plaži našli truplo, gre za skrivnostno izginulo Maren Holzen?

R.T.
28. 6. 2023, 09.10
Deli članek:

V Cuxhavnu na severu Nemčije že šest tednov pogrešajo 53-letno Maren Holzen. Zdaj so tam na peščeni plaže našli truplo, a identiteta še ni potrjena.

Profimedia
V Cuxhavnu so na voljo tradicionalni prevozi s kočijo po morskih tleh.

Polizei Cuxhaven
Maren Holzen

Maren Holzen, 53-letnica iz Braunschweiga, je sredi maja s soprogom dopustovala v Cuxhavnu, mestu zahodno od Hamburga ob obali Severnega morja. 19. maja se je z eno tamkajšnjih tradicionalnih kočij čez plitvino podala na bližnji otok Neuwerk, medtem ko je njen soprog zaradi alergije na živalsko dlako ostal na celini. Kot vedo povedati policisti, je otok, od koder je soprogu še poslala SMS sporočilo, dosegla, a je tam nato skrivnostno izginila. »Zelo, zelo malo verjetno je, da je ženska še na Neuwerku. Tam živi 30 ljudi. Vsi se poznajo,« je takrat za nemški Bild dejal tiskovni predstavnik lokalne policije Stephan Herz. Na otočku so jo nazadnje videli v lokalni krčmi, kjer je spila pivo in lastniku razodela, da je »namerno« zamudila kočijo, ki bi jo morala prepeljati nazaj na celino. Lastnik je še povedal, da Maren tam ni želela najeti sobe.

53-letnico so v naslednjih dnevih na območju iskali tako policisti kot domačini in kočijaži, a so bili vsi napori zaman. Policija je v ponedeljek na podlagi anonimne prijave na peščeni plaži, od Neuwerka oddaljeni približno 14 kilometrov, našla truplo. Identiteta pokojnika še ni znana, pri čemer policija ni potrdila niti tega, ali gre za moškega ali žensko. Truplo so poslali na obdukcijo, rezultate pa pričakujejo še pred koncem tega tedna. Tiskovni predstavnik Herz je pojasnil, da je v regiji dlje časa pogrešana še najmanj ena oseba, in sicer 81-letna Heide Howand.