Hiša pogorela

FOTO: Policisti pojasnili, kaj se je sredi noči dogajalo na Kozjem Vrhu

S.R.
7. 7. 2023, 10.42
Posodobljeno: 7. 7. 2023, 10.42
Deli članek:

V požaru na Kozjem Vrhu je nastala velika materialna škoda. Ena huje poškodovana oseba ostaja na zdravljenju.

PGD Brezno Podvelka
Hiša je v celoti uničena.

V noči na četrtek je zagorela hiša na Kozjem Vrhu v občini Podvelka. Kot smo že poročali, so na kraju posredovali gasilci več lokalnih gasilskih brigad, v požaru pa so se poškodovale štiri osebe. Več informacij o požaru so danes sporočili iz PU Celje. Navedli so, da je ogenj v celoti uničil stanovanjsko hišo, požar pa je gasilo kar 45 gasilcev. Policisti so potrdili, da so se v času požara v hiši nahajali štirje stanovalci, od katerih so tri pristale v UKC Maribor. Dve, ki sta se nadihali dima, so iz bolnišnice že odpustili, ena huje poškodovana oseba pa ostaja na zdravljenju.

Ogled požarišča so včeraj opravili celjski kriminalisti, ki so tujo krivdo izključili. Po prvih ugotovitvah je bil požar najverjetneje posledica prenapetosti na električni napeljavi. Nastala je velika materialna škoda.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, ki so včeraj opravili ogled požarišča in zbrali informacije o dogajanju, so izključili tujo krivdo za nastanek požara. Po prvih ugotovitvah je do požara najverjetneje prišlo zaradi prenapetosti v električni napeljavi. Povzročena škoda je visoka.