Srhljiva nesreča pri Ilirski Bistrici

Motorist prehiteval, čelno trčil v avtomobil in poletel pred tovornjak

R.T.
7. 7. 2023, 10.15
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 09.16
Deli članek:

Malo po 7. uri zjutraj je počilo na glavni cesti med naseljema Hrušica in Podgrad v občini Ilirska Bistrica. Podrobnosti so strašanske, a je motorist preživel.

Marko Vaupotič / M24
Fotografija je simbolična.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so bili v nesreči udeleženi motorno kolo, tri osebna in tovorno vozilo. Na kraju so posredovali gasilci PGD Ilirska Bistrica in PGD Podgrad, ki so območje zavarovali in nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega motorista. Reševalci so ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola.

Policisti so na kraju ugotovili, da je nesrečo povzročil 41-letni motorist, sicer avstrijski državljan. Prek polne črte je prehiteval tovorno vozilo, za volanom katerega je sedel 66-letni hrvaški državljan, medtem ko je nasproti pripeljal 37-letni državljan Kosova. Motorist je ob nasproti vozeče vozilo podrsal z levim kovčkom, izgubil kontrolo nad motorjem in čelno trčil v avtomobil 32-letnega državljana Kosova, ki je vozil za prvim Kosovcem. Motor je nato odbilo, motorista pa vrglo v zrak, pri čemer je padel pred tovorno vozilo. Motorno kolo je poškodovalo še osebni avtomobil 41-letnega državljana Kosova, ki je vozil tretji v koloni. Kot so pojasnili pri PU Koper, je motorist utrpel hude poškodbe. Zlomil si je obe nogi.